Национална мрежа за децата

„Национална мрежа за децата“ покани вицепремиера за патрон на годишния доклад „Бележник 2015: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин получи покана да стане патрон на годишния доклад на Национална мрежа за децата. Целта на проекта е да даде мащабна оценка, както на това какво правят държавните институции в изпълнението на собствените им ангажименти към децата в България, така и на пътя, по който вървим като държава в развитието на детските политики. 

„Приемам тази покана със заявката, че в следващия доклад, оценките за дейността на Министерството на труда и социалната политика ще са много по-високи“, с тези думи министър Калфин прие поканата на изпълнителния директор на „Национална мрежа за децата“ Георги Богданов.

„Ангажиран съм емоционално и лично със социалните измерения в грижата за децата. Направено е много по различни проекти и инициативи на министерството, както във връзка с деинституционализацията, така и в различни други аспекти, свързани с грижата за децата и семействата им. Въпреки това считам, че ние сме едва в началото на един много дълъг път, по който аз лично искам да премина, така че на финала на работата ми в министерството да има много по-малко деца, които се нуждаят от неотложната помощ на държавата“, заяви още министърът.

източник: http://www.mlsp.government.bg